Sucevenii nu mai construiesc cu avântul de anul trecut

În martie, comparativ cu un an în urmă, s-a înregistrat o diminuare cu 26,6% a cererilor de autorizare a construirii de clădiri rezidențiale > Deținând 5,4% din totalul autorizațiilor, Suceava pierde locul doi pe țară, coborând pe poziția a treia, după județele Ilfov și Constanța
 

Febra construcțiilor noi scade în județul Suceava. Căderea pieței imobiliare pare să fie resimțită și de suceveni, iar această tendință este scoasă în evidență de datele oferite publicității zilele acestea de Direcția Județeană pentru Statistică. Astfel, potrivit sursei invocate, în martie 2010 au fost eliberate 185 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, consemnându-se, comparativ cu luna anterioară, o creștere de 36% de asemenea documente. Nu aceeași afirmație se poate face însă și în comparație cu luna martie a anului 2009, față de care consemnată este o diminuare cu 26,6% a cererilor de autorizare a construirii de clădiri rezidențiale.
De remarcat este faptul că Suceava pierde locul doi pe țară din acest punct de vedere, coborând pe poziția a treia după județele Ilfov și Constanța și deținând 5,4% din totalul autorizațiilor de construire de imobile rezidențiale, cele mai multe, respectiv 71,9%, fiind solicitate în mediul rural.
În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, sucevenii continuă să dețină supremația cu 27,3% din autorizațiile din martie 2010, la rând venind județele Iași (23,4%), Neamț (16,7%), Bacău (16,6%), Vaslui (11,2%) și Botoșani (6,3%). Totodată, de specificat este că, în trimestrul al patrulea al anului trecut, în județul Suceava au fost finalizate 1335 de locuințe, cu 277 mai multe raportat la trimestrul anterior și cu 585 în minus în comparație cu intervalul similar al anului 2008. Analiza pe surse de finanțare relevă faptul că, în lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2009, 12,1% din locuințe au fost ridicate din fonduri publice, iar 87,9% cu finanțare privată, adică din contribuții financiare proprii ale persoanelor fizice care construiesc în regie proprie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: