Poiana Stampei

Omagierea eroilor

Joi, 13 mai 2010, zi de mare sărbătoare – Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor). La Troița de lemn din curtea Școlii Poiana Stampei s-a desfășurat slujba de comemorare a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă în Primul și al Doilea Război Mondial.
 


La ceremonie au participat preoții din localitate, Domițian Tătaru și Constantin Zbanca, oficialitățile comunei, primarul Elisei Todașcă, viceprimarul Viluț Mezdrea, cel ce scrie, cadre didactice și elevi, în frunte cu prof. Ilie Florea Grămadă, directorul Școlii generale din localitate, alți membri ai comunității locale.
Ceremonialul a fost deosebit, asistența fiind impresionată de evocările pe care le-au făcut vorbitorii, reînviind momente memorabile din istoria localității.
Cei prezenți au regretat dispariția recentă a celui ce a fost Gheorghe Pentelescu, în vârstă de 90 de ani, veteran de război din Poiana Stampei, care a luptat pe front timp de 4 ani, fiind decorat în cel de-al Doilea Război Mondial cu distincția „Bărbăție și credință”.
În prezent, la Poiana Stampei, mai sunt în viață opt veterani de război, toți decorați pe front cu „Crucea comemorativă”, ocazie cu care le dorim multă sănătate și îi asigurăm de toată recunoștința și considerația noastră.
Celor căzuți pe câmpurile de luptă, să le fie țărâna ușoară, iar noi și generațiile care vor veni să-i pomenim și să ne amintim cu pioșenie și respect de jertfa lor. (TUDOR TIBERIU BOCA, președinte al „Cultului eroilor” din com. Poiana Stampei, secretar al subfilialei veteranilor de război)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: