Mamă analfabetă care pune în pericol viața copilului său

La 28 de ani, femeia habar nu avea cum să-i administreze copilului de 1 an și 6 luni tratamentul prescris de medic, iar cel mic ajungea în mod repetat la spital cu crize convulsive

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a intervenit recent într-un caz în care o mamă analfabetă, ce nu avea „strop” de noțiuni de creștere a copilului, a pus în mod repetat în pericol viața pruncului ei.

 


Cazul a ajuns în atenția instituției după ce cadre medicale dintr-o localitate din județul Suceava au anunțat, în data de 7 mai, că un copil de 1 an și 6 luni a fost internat cu crize convulsive, la secția de pediatrie a spitalului. Treaba li s-a părut ciudată acestora, mai ales că nu era prima dată când băiețelul era adus la spital în aceeași stare, crizele apărând doar când acesta era la domiciliu și niciodată în timpul internării.
O echipă a DGASPC s-a deplasat imediat la locuința familiei pentru a vedea de unde i se trag celui mic problemele și au constatat că acesta ajungea des pe mâna cadrelor medicale pentru că mama lui, complet străină de situație, habar nu avea cum să-i administreze copilului tratamentul prescris de medic.
În aceste condiții, i s-a propus mamei să se interneze cu cel mic într-un centru maternal, unde să învețe cum să-și îngrijească băiețelul, unde să învețe să se îngrijească ea însăși și multe alte lucruri pe care nu le-a învățat până atunci, dar femeia a refuzat. La o zi însă după vizita asistenților sociali, copilul a intrat din nou în criză și a trebuit internat de urgență. De data aceasta, reprezentanții DGASPC n-au mai acceptat alt refuz, iar femeia a fost internată cu cel mic într-un centru maternal, unde învață „ABC”-ul creșterii și îngrijirii unui copil.
Mama în cauză are 28 de ani și nu știe carte deloc. Din informațiile furnizate de DGASPC, ea provine dintr-o familie numeroasă, iar copilăria ei nu a fost deloc una normală. Abuzată fizic și emoțional de un tată violent și autoritar, fără să meargă la școală, ea a trăit în afara colectivității și habar n-are de mai nimic. Există și ceva bun în toată această poveste: că biata femeie n-a mai chinuit și alți copii (acesta fiind singurul pe care îl are) și că, după cum a declarat, își dorește din tot sufletul ca băiețelul ei să se facă bine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: