Încă un “Rostaș” trimis în arest

Săvel Rostaș figura ca dispărut de peste 7 luni > În acest timp îl aștepta un mandat de arestare de 30 de zile pentru constituire a unui grup infracțional organizat”, „trafic de persoane” și complicitate la „trafic de minori”
 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale susținuți de luptători ai Serviciului de Intervenție Rapidă l-au identificat și băgat sâmbătă, 16 mai, în arestul IPJ Suceava, pe unul din membrii clanului Rostaș din cartierul Ițcani, dispărut și arestat în lipsă în luna noiembrie anul trecut.
Săvel Cristian Rostaș, de 36 de ani, s-a făcut nevăzut din data de 3 noiembrie, împreună cu un frate de-al său, Vasile Rostaș, imediat după ce Tribunalul Suceava a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta era cercetat pentru săvârșirea in-fracțiunilor de „constituire a unui grup infracțional organizat”, „trafic de persoane” și complicitate la „trafic de minori”.
Clanul Rostaș este protagonist într-un dosar instrumentat de procurorii serviciului Teritorial Suceava al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism. Gruparea, despre care anchetatorii au descoperit că era activă din anul 2006, a fost formată de Marcu Rostaș, zis „Gogu”, împreună cu feciorii săi Neculai, Săvel, Amarildu, Vasile și Marius, la ea aderând ulterior și Somna, nevasta lui Neculai.
Procurorii au stabilit că grupul a racolat mai multe persoane adulte și minore pe care le-a obligat să practice furtul și cerșetoria în Su-ceava și în localități învecinate, dar și în Polonia.
Primele arestări au fost dispuse de judecători în data de 1 octombrie, când au foste emise mandate de 29 de zile pentru Marcu, Neculai și soția lui, Somna. Amarildu a fost pus în libertate sub control judiciar, dar a fost „priponit” pentru altă infracțiune, șantaj, 4 luni mai târziu.
Săvel și Vasile Rostaș au primit mandate pe 3 noiembrie 2009, dar deja nu mai erau de găsit, astfel că au fost arestați în lipsă. Dispăruți, cei doi au făcut însă recurs la măsura de arestare, dar Tribunalul nu s-a muiat și l-a respins ca neîntemeiat. Atât s-au mai primit vești de la aceștia din urmă până sâmbătă 15 mai când polițiștii l-au găsit pe Săvel și l-au trimis să-și execute mandatul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI