Mii de hectare de terenuri arabile rămân necultivate

Lipsa de interes pentru cultivarea pământului este o consecință a prețurilor mari la lucrările mecanizate, semințe, erbicide, insecticide, combustibil, dar și a tăierii subvențiilor > Agricultura se face cu oameni în vârstă, iar din cauza rentabilității reduse, aproape nimeni nu mai vrea să ia terenuri în arendă

 

ȘTEFAN VASILE INDIANU

De la an la an, suprafețe tot mai întinse de terenuri arabile rămân neînsămânțate. Cel puțin aceasta este neplăcuta concluzie a oficialilor Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, potrivit cărora, în ultimii ani, mulți dintre agricultori își lasă pământul de izbeliște.
Conform unei statistici a DADR, în 2007, în județul Suceava au rămas nelucrate 446 de hectare de suprafețe arabile, în 2008 – 2751 de hec-tare, iar în 2009 – 4798 de hectare.
„Pentru suprafața mică din 2007 există o explicație, și anume că, la înființarea culturilor de cereale de toamnă, s-a dat

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: