Bainețul, în sărbătoare

 

Satul Baineț, din comuna Mușenița, este astăzi în sărbătoare, aici având loc numeroase acțiuni religios-culturale purtând genericul „Hristos S-a Înălțat”, organizate de Primăria și Consiliul Local Mușenița, Parohia „Sf. Dumitru” Baineț, Școala cu Clasele I-VIII și Căminul Cultural Baineț. Manifestarea începe cu Sf. Liturghie, după care se desfășoară o slujbă de pomenire. De la biserică, oficialitățile și credincioșii vor merge și vor viziona o paradă a frumosului port popular din zonă și apoi vor participa la depunerea de coroane și flori, acțiunea având denumirea „Omagiu eroilor neamului românesc”.
Părintele Mihai Cobziuc, paroh la Biserica „Sf. Dumitru” Baineț, ne-a informat că acțiunile vor continua cu concertul „Hristos S-a Înălțat”, în cadrul căruia vor evolua: Ansamblul de copii „Brâulețul” Baineț, Grupul de copii de la școala din Climăuți, Grupul de copii de la școala din Vicșani, Grupul „Veselka” din Vășcăuți și Grupul de copii al școlii din Grănicești. Decernarea Diplomei de „Cetățean de onoare” al comunei Mușenița și a „Diplomelor de merit” din partea Primăriei Mușenița și Parohiei „Sf. Dumitru” Baineț vor încheia această însemnată zi de sărbătoare pentru locuitorii din sat și din întreaga comună Mușenița.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: