Planul M.A.I. contra tutunului ilegal chiar funcționează !

Autoritățile trag din toate pozițiile împotriva contrabandei cu țigări: polițiști și vameși în civil, care sufocă piețele din județ, cu filtre rutiere peste filtre, cu amenzi, cu arestări și dosare, se trage chiar de-adevăratelea, cu gloanțe ce pot ucide > De văzut dacă și cât îl ține pe acest mare plan!…

 

Fumători, ați pus-o de mămăligă! În ultima perioadă, poliția și toate suratele ei, jandarmerie, procuratură etc. „trag” din toate pozițiile împotriva țigărilor de contrabandă aduse din Ucraina. „Planul de acțiune al M.A.I. pentru cunoașterea, prevenirea și combaterea activităților ilegale cu produse de tutun” a dus, de câteva zile, aproape la inexistența, cel puțin la nivelul percepției primare, a țigărilor pe piața neagră de profil din județul Suceava. În Bazarul din Lunca Sucevei, precum și în toate piețele agroalimentare din municipiul reședință de județ și din orașe, această marfă se comercializează prea puțin, rari fiind „dealerii” care îndrăznesc să o vândă. Motivul: peste tot mișună polițiști sau vameși în civil, înlocuiți în fiecare zi, astfel încât vânzătorilor să le fie greu să-i dibuiască. În consecință, țigările s-au scumpit cu cel puțin 1 – 1,5 lei, iar a cumpăra din aceste locuri devine din ce în ce mai mult o afacere neproductivă. Bunăoară, pachetul de Kent 8, care până în urmă cu o săptămână putea fi cumpărat cu 7 lei, se vinde acum cu 8 lei sau chiar 8,5 lei, în timp ce în magazin, la „oficial”, se achiziționează cu 9,9 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: