Lucrări ISPA, suferinde de pe urma recentei ploi torențiale

„Nu trebuie ca, la fiecare ploaie mai puternică, în Suceava să apară câte o gaură în asfalt”, a atenționat primarul Ion Lungu

 

Primarul Ion Lungu i-a muștruluit ieri, în cadrul comandamentului cu responsabilii ISPA, pe constructorii de pe partea de apă a programului cu finanțare europeană. Operatorilor li s-a reproșat că nu au făcut lucrări de calitate, un obiectiv de pe strada Mărășești fiind aproape distrus de căderile masive și de scurtă durată de precipitații de duminică. Dl Lungu a pus în vedere că este importantă și partea strict tehnică a intervențiilor, însă că nu trebuie neglijată nici aducerea terenului la starea inițială. Primarul a precizat că, dacă lucrarea era făcută cu simț gospodăresc, iar terenul tasat cum trebuie, infrastructura nu mai era spălată de apele învolburate.
„Am pus accent deosebit pe lucrările care se fac în subteran, conductele care se montează, branșamente și probele de presiune, inclusiv pe aducerea străzii la starea inițială. Am văzut ce s-a întâmplat pe strada Mărășești, a fost un cumul de factori, inclusiv acea ploaie torențială. Dar nu trebuie să ne închipuim că, la fiecare ploaie mai puternică, în Suceava trebuie să apară câte o gaură în asfalt, acolo unde se lucrează pe Programul ISPA. Sper ca apelul primăriei și consultantului să fie luate în serios de firmele de construcții, astfel încât să putem face o reabilitare corespunzătoare, inclusiv compactarea de rigoare a balastului. Specialiștii noștri vor urmări și vor da consultații, astfel încât aducerea la starea inițială să fie una de calitate”, reliefează șeful municipalității sucevene, precizând că fenomene de genul celui amintit s-au petrecut și alte puncte din oraș.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: