Sucevenii încă mai vor să scape de mașinile vechi

Liste de așteptare pentru voucherele din cadrul programului „Rabla”

Administratorii centrelor de colectare a fierului vechi se așteptă ca, până la mijlocul lunii viitoare, guvernul să finanțeze o nouă etapă a programului de înnoire a parcului auto

Programul de înnoire a parcului auto a înregistrat un megasucces la Suceava. Pentru că au epuizat într-un timp foarte scurt cele circa 5000 de vouchere pe care le-au primit de la Administrația Fondului de Mediu și pentru că cererea este în continuare foarte mare, administratorii centrelor de colectare a fierului vechi au început să facă liste de așteptare cu sucevenii dornici să-și înlocuiască mașinile vechi cu altele noi.

 

Acesta este și cazul societății comerciale „Maricol” SRL, al cărei administrator, Gheorghe Babalean, se așteptă ca, până la mijlocul lunii viitoare, guvernul să finanțeze o nouă etapă a programului „Rabla”. „Nu cred că actuala situație economică a țării va afecta programul de înnoire a parcului auto. De altfel, există deja zvonuri că în circa trei săptămâni vom primi noi vouchere. Până atunci am făcut liste de așteptare cu cei care vor să scape de rable. Cererea este în continuare foarte mare, zilnic vin oameni la noi și se interesează cu privire la acest program”, ne-a spus dl Babalean. Administratorul ne-a explicat că, de la debutul programului până în prezent, doar firma lui a împărțit 350 de vouchere. „Ultimele tichete valorice primite au fost 50 la număr și le-am epuizat într-o săptămână. Programul este foarte util. Pe de-o parte ne alegem cu mai multe locuri de parcare și pe de altă parte se descongestionează șoselele de rable”, ne-a spus Gheorghe Babalean.
Sursa citată a ținut să precizeze că afacerile cu vouchere pentru achiziția autoturismelor noi nu se fac în centrele de colectare a fierului vechi. „Valoarea unui voucher este de 1800 de lei, pentru cel care-și cumpără mașină. Nu toți cei care își aduc mașina la casat și obțin tichetul valoric își cumpără un nou autoturism. Afaceri s-au făcut la valorificarea tichetului. Ghișeftul se poate face la radierea mașinii”, ne-a spus administratorul centrului de colectare a fierului vechi.
Ediția 2010 a programului „Rabla” a început în 18 februarie, principalele modificări față de anii anteriori fiind faptul că în schimbul mașinii casate proprietarul primește un voucher care poate fi valorificat la liber.
Guvernul a anunțat la momentul lansării programului că speră să scoată din uz între 50.000 și 60.000 de rable.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: