Rețele de canalizare în contrapantă – în etapa a doua a Programului ISPA

Fondurile de coeziune pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare ar putea fi accesate din primăvara lui 2011

 

Fondurile de coeziune pentru etapa a doua a Programului ISPA ar putea fi accesate din primăvara lui 2011. Cel puțin așa susține primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care arată că vizita la fața locului a experților consultantului EPTISA a fost favorabilă proiectului administrației locale. „Am avut discuții cu oficialii EPTISA și s-ar părea că lucrurile sunt în regulă în municipiu. Aceasta, mai ales că încercăm să ne ferim să facem investițiile pe proprietăți private, care, cu procesele de expropriere, ar complica lucrurile foarte mult. Vom încerca să mergem cât mai mult pe domeniul public cu aceste lucrări”, declară primarul.
Edilul-șef spune că, în urma descinderii în teren a consultanților de la EPTISA, s-a conturat și obiectul viitoarelor intervenții. Este, vorba, în principal, despre perimetrele neacoperite de Programul ISPA în cartierul Ițcani, Aleea Dumbrăvii, cartierul Laniște, cartierul adiacent bulevardului Sofia Vicoveanca și nou cvartal pentru tineri Tătărași. Pe de altă parte, dl Lungu spune că, în zone cu acces dificil, în premieră, vor fi amenajate rețele de canalizare în contrapantă, acestea fiind deservite de stații de pompare. „Dacă până cum s-a mers pe ideea de a duce canalizarea doar acolo unde este posibilă scurgerea prin procedeul gravitațional, de această dată, în cadrul noilor investiții, pe străzi precum Pictor Panaiteanu și Lev Tolstoi din Burdujeni vom amenaja rețele în contrapantă”, reliefează șeful administrației locale, Ion Lungu. În acest nou program, aglomerarea urbană Suceava-Salcea va beneficia de fonduri de coeziune de 35 de milioane de euro, totalul la nivel județean fiind de 120 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: