Producătorii suceveni de lapte pot primi sprijin european de cel puțin 200 de euro

În vederea sprijinirii pieței din sectorul laptelui și produselor lactate, România beneficiază de fonduri europene în valoare de peste 5 milioane de euro

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava anunță producătorii de lapte că mai au timp pentru a solicita sprijinul financiar destinat deținătorilor de cotă care au făcut livrări în anul de cotă 2008-2009.
Directorul coordonator Angela Coroleucă spune că fermierii mai pot înainta cereri, în acest sens, până la data de 14 mai. Șefa APIA precizează că potrivit HG nr. 365/2010, în funcție de cantitatea de lapte livrată în anul de cotă 2008-2009, producătorul poate să beneficieze, pentru o cantitate de lapte cuprinsă între 10 mii kg și 20 mii kg, de un ajutor bănesc de 200 euro. La o cantitate de cel puțin 200 mii kg și cel mult 500 mii kg se vor acorda 2.000 euro, iar pentru livrări mai mari de 500 mii kg, fermierii vor primi doar 1.200 euro.
„În vederea accesării acestui sprijin financiar, producătorii de lapte trebuie să depună, personal sau prin poștă, o cerere la centrul județean APIA până la data de 14 mai 2010 și să îndeplinească cerințele prevăzute de actul normativ amintit. Pentru producătorii care au livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 20 mii kg și 200 mii kg, valoarea sprijinului financiar se calculează pe baza cotei individuale de livrări realizată efectiv la data de 31 martie 2009”, subliniază Angela Coroleucă. Pentru derularea măsurilor de sprijinire a pieței din sectorul laptelui și pro-duselor lactate, România beneficiază de fonduri europene în valoare de peste 5 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: