La intrarea în Suceava

Indicatoare de… criză

Consilierii locali au cerut amânarea ridicării amenajărilor distinctive pentru municipiu până la ieșirea României din criză
 

În actuala perioadă de restricții financiare, cheltuielile cu amenajările distinctive care vor marca intrările în municipiul Suceava sunt nejustificate, consideră mai mulți membri ai Consiliului Local. Prin vocea alesului social-democrat Ovidiu Donțu, aceștia susțin că mai bine ar fi ca banii respectivi să fie destinați asistenței sociale sau susținerii proiectelor de investiții. Mai mult, dl Donțu a solicitat ca proiectul de hotărâre prin care se propune alocarea a peste 4,5 miliarde de lei vechi cu destinația amintită să fie amânat până la ieșirea din criză. „Propun amânarea acestui punct de pe ordinea de zi până la ieșirea României din criza economică. Deși utile, asemenea lucruri nu sunt binevenite în această perioadă. Mai bine ar fi să ne orientăm bugetul către acțiuni sociale, investiții în continuare sau pentru cofinanțarea proiectelor europene”, a reliefat Ovidiu Donțu, propunerea acestuia căzând cu 13 voturi împotrivă și două abțineri.
Interpelat fiind, primarul Ion Lungu a ținut să menționeze că, pentru început, atacate vor fi doar două dintre indicatoarele tip „troiță”, respectiv cele dinspre Fălticeni și Rădăuți. „În primă fază, vom amenaja doar primele două indicatoare, de la intrările de la Fălticeni și Rădăuți. Într-adevăr, există cheltuieli care trebuie limitate, reduse, însă aceste amenajări sunt o carte de vizită pentru municipiul Suceava, mai ales că, la vară, la Putna și Cacica, vor veni foarte mulți turiști”, a accentuat șeful executivului municipal.
Indicatoarele care vor conține denumirea și stema municipiului, precum și alte simboluri locale, vor străjui intrările dinspre Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuți, Dorohoi, Botoșani, Bosanci, Moara și Mitocu Dragomirnei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: