Arestare preventivă în „Cazul de pe Jean Bart”

Suraj Iliuță, de 34 de ani, din Suceava, a fost arestat preventiv, ieri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Suceava, sub acuzația de tâlhărie.
Pe 1 mai, în jurul orei 19.50, prin „S.N.U.A.U.112”, Poliția Suceava a fost sesizată despre faptul că pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Suceava, o persoană este lovită la cap și căzută în fața blocului.

 

Victima a fost identificată ca fiind Costel Hreniuc, de 44 de ani, localnic, și a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internată cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral acut închis, echimoză pleoapă superioară stânga, otoragie stângă, epistaxis acut”. Duminică, în jurul orei 3, bărbatul a decedat. În urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că moartea a fost violentă, victima prezentând hematom subdural acut, edem cerebral, fractură de bază de craniu, iar leziunile s-au produs prin lovirea victimei cu un mijloc contondent, urmată de căderea acesteia pe o suprafață dură.
În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă coordonată de un procuror criminalist, s-a stabilit că pe 1 mai, în jurul orei 19.30, Laurian Moroșan, de 47 de ani, din municipiul Suceava, după ce a ieșit dintr-un magazin mixt situat pe strada Jean Bart, în apropierea Stației CFR Burdujeni, a fost acostat pe trotuar de suspectul Suraj Iliuță, de 34 de ani, din localitate, care, sub pretextul invitației de a consuma împreună băuturi alcoolice, i-a sustras din buzunar suma de 600 de lei și a plecat. Sesizându-se despre lipsa banilor, Laurian Moroșan a plecat după suspect, ajungându-l pe o alee situată pe strada Nicolae Iorga, unde l-a prins de haină și i-a solicitat restituirea sumei de bani. Ca urmare a insistențelor persoanei păgubite, Suraj Iliuță i-a restituit suma de 50 de lei.
În acest timp, Costel Hreniuc, aflându-se în zonă, a intervenit în favoarea persoanei păgubite, solicitând suspectului restituirea banilor sustrași. Acesta, pentru a scăpa, l-a lovit cu pumnul în zona feței, victima dezechilibrându-se și căzând cu fața în jos, pe suprafața betonată a aleii, unde a rămas în stare de inconștiență.
În urma probelor administrate în cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie. Suraj Iliuță a fost reținut, ieri fiind prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
Pentru tâlhărie cu consecințe deosebit de grave, încadrarea juridică reținută în această fază a urmăririi penale, el riscă închisoarea între 15 și 25 de ani și interzicerea unor drepturi. Avocatul apărării, Cătălin Viorel Pintea, pledează pe teza săvârșirii de către inculpat a infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte, care i-ar reduce substanțial pedeapsa (limitele fiind un minim de 5 și un maxim de 15 ani). Suraj Iliuță a susținut în fața procurorilor că nu i-a luat niciun ban lui Laurian Moroșan, recunoscând doar că, provocat de victimă, care l-ar fi înjurat și l-ar fi făcut „țigan”, i-a tras acesteia o singură palmă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: