Relații calde cu regiunea Cernăuți

Consiliul Județean prelungește parteneriatul de colaborare cu regiunea Cernăuți, în vară, la Suceava, urmând a fi ținută a doua ședință comună a reprezentanților celor două părți > La peste un an și jumătate de la data primei întruniri, șeful executivului județean spune că aceasta a avut rezultate, dar și neîmpliniri

 

Președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur va propune deliberativului județean aprobarea prelungirii parteneriatului de colaborare cu Regiunea Cernăuți. Dl Flutur precizează că, ulterior, la Suceava urmează a fi ținută și a doua ședință comună a Con-siliului Județean Suceava și Consiliului Regional Cernăuți.
„Noi avem un parteneriat Suceava – Cernăuți și voi propune, în ședința Consiliului Județean, să îl continuăm, să îi prelungim valabilitatea. Dorim ca, în vara acestui an, la Suceava să organizăm cea de a doua întâlnire între Consiliul Județean Suceava și Consiliul Regional Cernăuți, lucru cu care și dumnealor au fost de acord”, subliniază șeful administrației județene.
La peste un an și jumătate de la data primei întruniri, șeful executivului județean spune că aceasta a avut rezultate, dar și neîmpliniri. „Există câteva lucruri foarte bune care s-au făcut, dar, din păcate, trebuie să spun că avem și neîmpliniri. Nu aș începe cu cele bune, pentru că atât noi, cât și Ucraina, am traversat o perioadă de alegeri. Însă, amintesc că relațiile dintre noi și Cernăuți s-au încălzit, s-au apropiat foarte mult și am avut destul de multe acțiuni realizate împreună. Ne referim la acțiunile culturale, din învățământ, la întâlnirile cu oamenii de afaceri, care au început să lege parteneriate, dar și la drumurile realizate pe programul Phare, înspre granița cu Ucraina”, explică Gheorghe Flutur.
Prima ședință comună a Consiliului Județean Suceava și Consiliului Regional Cernăuți a avut loc în septembrie 2008, manifestarea de la Sala Teatrului Național „Olga Kobylianskaia” contând pe participarea a 102 membri ai Radei din Cernăuți, precum și a unui număr egal de consilieri județeni suceveni, membri ai aparatului de specialitate al executivului județean, oameni de afaceri și primari ai comunelor din zona de frontieră. Pe ordinea de zi au figurat mai multe proiecte comune de hotărâri, precum cele privind înființarea „Parcului reconcilierii” din Codrii Cosminului; elaborarea în comun a ghidului turistic al Bucovinei și cel referitor la aprobarea planului de acțiune comun pentru prevenirea dezastrelor. În urma ședinței, guvernelor Ucrainei și României le-au fost înaintate scrisori privind scoaterea Bucovinei din izolare, prin unirea coridoarelor de transport paneuropene III, V și IX.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI