Gura Humorului devine polul distracției din județ

Proiectul POPAS, o realitate

Noul complex, ce „poate concura cu orice complex modern din Europa”, va fi inaugurat oficial la data de 1 mai

Proiectul european, în valoare de aproximativ 12,6 milioane de euro, de înființare a unui complex turistic și sportiv în zona Ariniș din Gura Humorului a fost finalizat, urmând să fie date în funcțiune o bază de înot și șase terenuri de sport, după ce în iarnă a fost inaugurată pârtia de schi.

 

Marius Ursaciuc

Marius Ursaciuc

Proiectul „Pârtie de schi, Orientare Turistică, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport” (POPAS) realizat în Gura Humorului cu scopul de a pune în valoare zona de agrement, ce cuprinde și parcul dendrologic Ariniș din cadrul acestei stațiuni turistice, con-stă în amenajarea unui do-meniu schiabil și a unui do-meniu de agrement în parcul „Lunca Moldovei”, din imediata apropiere a orașului Gura Humorului. Prima parte a proiectului, de amenajare a unei pârtii de schi iluminate, prevăzută cu instalație de transport pe cablu și instalații de înzăpezit artificial, a fost inaugurată în luna februarie a acestui an, în prezența ministrului dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea, și a ministrului finanțelor, Sebastian Vlădescu, care a fost și primul schior de pe pârtie.
Primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc (membru al PNL Suceava) a anunțat, sâmbătă, într-o conferință de presă desfășurată la Gura Humorului, că a fost finalizată și cea de-a doua componentă a proiectului, ce a presupus construcția unei piscine acoperite de dimensiuni olimpice, cu trambulină, cu saună și jacuzzi, a unei piscine descoperite, a unui bazin de înot pentru copii, a trei terenuri de tenis, terenuri de handbal, volei și baschet, toate prevăzute cu iluminat nocturn, a unui patinoar care vara va fi folosit ca pistă pentru role și skateboard, reabilitarea aleilor din parcul dendrologic și reabilitarea iluminatului din parc și a punții suspendate peste râul Moldova, care face legătura între parc și pârtia de schi, dar și realizarea unui centru de informare turistică.
„Complexul realizat prin acest proiect poate concura cu orice complex modern din Europa”, a spus Ursaciuc, menționând că acesta este pus atât la dispoziția localnicilor, cât și a turiștilor. El a mai arătat că, în afara acestui proiect, administrația locală va realiza amenajarea râului Moldova în zonă, în vederea creării unui port nautic de agrement care să facă legătura între zona bazinelor de înot și zona pârtiei de schi, dar că vor continua investițiile și la pârtia de schi, cu montarea unui teleschi pentru zona superioară, pentru o pârtie pentru copii, de asemenea cu amenajarea unei pârtii de sanie cu o lungime de doi kilometri și cu un traseu ocolitor pentru partea de jos a pârtiei de schi, pentru începători, în condițiile în care în prezent această porțiune are un grad de dificultate de 7,5.
„Acest complex poate fi folosit de turiști pe tot parcursul anului, atât pentru sporturi de iarnă, cât și pentru celelalte sporturi”, a mai spus primarul Marius Ursaciuc. Edilul-șef a mai menționat că deschiderea oficială a complexului va fi organizată în data de 1 mai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: