Suceava

Comandamente săptămânale pe proiectele din cadrul P.O.R.

 

Începând de săptămâna aceasta, municipalitatea suceveană va organiza comandamente pentru implementarea proiectelor din cadrul Programului Operațional (POR). Șeful administrației locale, Ion Lungu, spune că întâlnirile au rolul de a debloca unele blocaje instituționale și de a pune cap la cap, împreună cu toți factorii implicați, demersurile de materializare a proiectelor.
„A fost dificilă și partea de realizare a documentației, proiectelor, însă greul de-abia acum începe. Nu ne mai uităm în spate, privim doar în față. Vom avea comandamente pe Programul Operațional Regional, la fel ca și în cazul celorlalte proiecte, pentru a le pune cap la cap și a le debloca acolo unde se impune. Mai există blocaje instituționale, însă vom acționa pentru operativitate în vederea derulării efective a lucrărilor cu firmele declarate câștigătoare ale licitațiilor”, declară primarul Ion Lungu.
În calitate de pol de dezvoltare urbană, municipalitatea suceveană a întocmit Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) care a fost acceptat la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. Acesta cuprinde, reamintim, 5 proiecte care vor fi finanțate în cadrul POR. Valoarea totală a fondurilor ce vor fi accesate prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor” este de 28,8 milioane de euro, eligibile fiind 23,4 milioane de euro.
„La ora actuală avem două proiecte depuse și acceptate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est și Ministerul Dezvoltării Regionale. Este vorba despre proiectul de 14 milioane de lei de reabilitare a bulevardului principal și a 14 străzi, parcuri, pasaje și poduri. De asemenea, în contextul creșterii gradului de infracționalitate, acceptat este proiectul de prevenire a criminalității și creștere a siguranței cetățeanului”, a arătat dl Lungu, adăugând că primele lucrări ar putea începe în august. Printre altele, proiectele mai au în vedere realizarea unui centru de conservare a tradițiilor populare și amenajarea de parcări subterane în centrul Sucevei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI