Gheorghe Flutur preia președinția Euroregiunii „Prutul de Sus” la finele lui mai

La evenimentul ce va avea loc la Suceava vor participa premierul Emil Boc și ministrul Elena Udrea
 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va prelua la sfârșitul lunii mai președinția Euroregiunii „Prutul de Sus” în prezența premierului Emil Boc și a ministrului dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea. Evenimentul este programat să aibă loc în data de 29 mai, în cadrul ședinței Euroregiunii „Prutul de Sus”, care va fi organizată la Suceava.
Gheorghe Flutur a declarat într-o conferință de presă că a primit, joi, confirmarea din partea premierului Emil Boc că va participa la această ședință la care urmează să participe și ministrul Elena Udrea. Potrivit șefului deliberativului județean, din partea ucraineană reprezentarea va fi la același nivel sau la cea de vicepremier. La ședință au fost invitați să participe și reprezentanți pentru dezvoltare regională din cadrul Comisiei Europene. Flutur a spus că euroregiunea este importantă atât pentru regiune, cât și pentru „trilaterala” România – Ucraina –Republica Moldova.
Euroregiunea “Prutul de Sus” s-a înființat în anul 2000, fiind formată din regiunile din Ucraina Cernăuți și Ivano-Frankovsk, raioanele Briceni, Edineț, Fălești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și municipiul Bălți din Republica Moldova și județele Suceava și Botoșani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: