Ziua Pământului

Stare de indiferență față de calitatea mediului

 

Ziua Pământului 2010 poate fi un bun prilej de a promova politici climatice, energia eficientă, energia regenerabilă și locuri de muncă ecologice, susține directorul coordonator al Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, Constantin Proboteanu. El a precizat că acest lucru nu se poate realiza decât prin efortul oamenilor, companiilor, instituțiilor publice și administrațiilor locale, făcând un apel la implicarea tuturor acestora factori.
Ziua Pământului este un eveniment din calendarul ecologic, marcat anual pe 22 aprilie, începând din 1970. Întrucât Terra își schimbă clima cu o viteză peste cea normală, sloganul manifestărilor din 2010 este “Raliul climei”. Șeful APM spune că educația ecologică va produce schimbarea atitudinii față de mediul înconjurător, în județul Suceava fiind în derulare mai multe programe, proiecte și acțiuni concrete de protecție a mediului.
„Agenția pentru Protecția Mediului Suceava se implică în activitatea de educație ecologică prin organizarea de acțiuni educative, participarea la manifestări ale unităților școlare, organizațiilor neguvernamentale, dar și prin cam-panii de informare și conștientizare a populației. Însă tot mai vedem mormane de deșeuri aruncate pe unde nu trebuie, cât și o stare de indiferență față de calitatea mediului. Protejarea spațiilor verzi, derularea de programe de reciclare, conservarea energiei, plantarea de arbori și educația ecologică sunt doar câteva dintre activitățile în care putem fi implicați tot timpul anului”, relevă Constantin Proboteanu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI