În Burdujeni-sat

Rețele de gaze doar după modificarea legislației

 

E.ON Gaz a refuzat executarea lucrării din fonduri proprii, considerând că exploatarea rețelei nu acoperă costurile > În acest context, municipalitatea s-a asociat cu firma de gaze, fiecare din părți urmând a contribui cu 50% din valoarea investiției
Ministerul Economiei și Comerțului a informat Primăria Suceava că inițiativa locală privind modificarea Legii gazelor naturale nr. 351/2004 este inclusă pe lista propunerilor aflate zilele acestea în dezbatere la Senat. Edilul-șef Ion Lungu evidențiază că noile prevederi legale ar trebui să ia în calcul rămânerea noilor obiective în proprietatea primăriilor și darea lor doar în administrare prestatorilor de servicii de gaze și către populație.
„Nu putem să transferăm gratuit rețelele de gaze care vor fi executate în proprietatea E.ON. Riscăm să vină Curtea de Conturi și să ne impute acest lucru, pentru că am dat un patrimoniu al unei instituții publice gratuit către o companie privată. Părerea mea este că legea are o scăpare, respectivele prevederi neamaifiind actualizate tocmai de la momentul privatizării societăților de gaze”, subliniază primarul.
Astfel, lucrările de extindere a rețelelor în cartierul Burdujeni-sat ar putea începe doar după aprobarea noilor reglementări în Parlament. Și aceasta deoarece E.ON Gaz refuză derularea investiției din fonduri proprii, considerând că exploatarea acesteia nu acoperă costurile. În acest context, în urmă circa 2 ani, municipalitatea s-a asociat cu E.ON Gaz, fiecare din părți urmând a contribui cu 50% din valoarea investiției de 2,56 milioane lei. E.ON va înființa 13,6 km de rețele de medie presiune și de distribuție, precum și stația de reglare de medie presiune. În contra-partidă, de la bugetul local vor fi suportate cheltuielile cu manopera. De asemenea, primăria va coordona procedurile pentru organizarea licitației de adjudecare a executantului. Întrucât compania E.ON Gaz solicită preluarea noii investiții, conform regulamentelor proprii de funcționare, dl Lungu a declarat că va propune Consiliului Local ca partea de cofinanțare suceveană să se constituie în mijloc fix al municipalității, iar acesta să fie dat în administrare gratuită E.ON.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: