Parcarea subterană din centrul Sucevei, amenințată de pânza freatică ridicată

Proiectul de amenajare a parcării subterane din centrul municipiului Suceava nu va fi gata la finele lunii, așa cum s-a estimat inițial. Cauza constă în aceea că, pe parcursul întocmirii documentației, au intervenit inconveniente legate de stabilitatea terenului și, implicit, de identificarea de soluții pentru consolidarea zonei.

 

„Avem probleme la realizarea parcărilor subterane în centrul municipiului Suceava. Era de așteptat, este o zonă foarte sensibilă, în care pânza freatică este la suprafață”, a declarat ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu.
Primarul spune că în urma discuțiilor cu firma de consultanță din cadrul proiectului, Search Corporation București, s-a tras concluzia că, în vederea materializării inițiativei locale, se impun unele lucrări suplimentare. Astfel, pe lângă cele 9 milioane de euro, fonduri care vor fi atrase în cadrul Programului Operațional Regional (POR), investit ar urma să mai fie încă 1 milion de euro. Edilul-șef arată că suma nu este eligibilă în cadrul proiectul cu finanțare europeană, contravaloarea amenajărilor suplimentare urmând a fi asigurată de la bugetul local. Lucrările de consolidare a platoului central în cauză presupun, printre altele, montarea câtorva sute de piloni, astfel încât obiectivul să fie solid, iar intervențiile să nu afecteze blocurile din preajmă. Primarul consideră că acest efort merită, fiind o ocazie cu care Suceava nu s-ar mai putea întâlni. Aceasta în condițiile în care cea mai mare parte din finanțare este nerambursabilă, iar cele 170 de locuri de parcare nu vor aduce sume consistente la bugetul local. „Dacă nu profităm să facem acum aceste parcări subterane, nu le vom mai putea face niciodată, pentru că ele nu sunt eficiente din punct de vedere economic”, pune în vedere șeful executivului local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: