Din teren pentru dezvoltări imobiliare, groapă de gunoi

Municipalitatea suceveană ar putea amenda cu 2500 de lei societatea Office Developement, care nu a împrejmuit zona pe care intenționa să ridice mai multe imobile > Respectivul teren a ajuns depozit de deșeuri

 

Primăria Suceava ar putea sancționa cu 2500 de lei firma bucureșteană Office Developement. Cauza o reprezintă depozitarea de deșeuri în fostul perimetru industrial Burdujeni, pe spațiul rămas liber după dărâmarea fostei ROMUPS, spațiu pentru care respectivul investitor a obținut certificat de urbanism pentru construirea unor obiective imobiliare.
Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că a avertizat societatea din Capitală să procedeze la curățirea perimetrului, în caz contrar urmând a fi aplicată sancțiunea de rigoare. „Am făcut o adresă către firma Office Developement București care are în proprietate acel teren și care a scos certificat de urbanism pentru dezvoltarea unei zone imobiliare. Acolo nu s-a mai întâmplat nimic și am somat-o ca, în termen de 3 zile, să treacă la salubrizarea zonei, pentru că se depun foarte multe deșeuri, foarte mult moloz, iar conform legii era obligată să amenajeze o îngrădire la acel teren. În măsura în care nu se vor conforma, noi avem posibilitatea să dăm o amendăm de doar 25 de milioane de lei vechi”, explică șeful administrației locale, adăugând că este sesizat și Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, ale cărui sancțiuni sunt mult mai usturătoare.
Dl Lungu spune că în partea respectivă a urbei situația scăpat de sub control și că primăria nu dispune de suficienți polițiști comunitari, care să păzească zona împotriva celor care aruncă deșeuri pe terenul neasigurat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: