Aruncat între viață și moarte de bâta unui copil de 14 ani

Acesta riscă să-și petreacă cel puțin jumătate din 7,5 ani după gratii, în cazul în care se va dovedi, pe cale psihiatric–procedurală, că avea discernământ în momentul comiterii faptei

La 13.04.2010, polițiștii din cadrul Postului de poliție Moara au fost sesizați prin 112 despre faptul că Mircea B., de 69 de ani, din satul Frumoasa, s-a întors la domiciliu, acuzând dureri în zona capului, fiind incoerent și fără a putea vorbi.

 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul obișnuia să meargă periodic, în zilele de marți, cu faetonul, în piața din orașul Gura Humorului, unde vindea baloți din paie. Astfel, în dimineața zilei de
12.04.2010, în jurul orei 8.30, acesta a plecat de la domiciliu cu atelajul hipo, încărcat cu baloți de paie, în orașul Gura Humorului pe D.J.209 C, la piață, întorcându-se la domiciliu a doua zi, în jurul orei 19.30. A băgat singur atelajul hipo în curte, după care a fost întâmpinat de soție. Bărbatul i-a dat de înțeles prin semne că îl doare tare capul, neputând da relații verbale cu privire la motivul stării în care se află.
În momentul întoarcerii la domiciliu, victima avea asupra sa suma de 1204 lei, soția acestuia nereclamând lipsa vreunui bun avut asupra sa la plecare.
A fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, asistenții medicali neconstatând pe suprafața corpului urme vizibile de leziuni. Cel în cauză a fost transportat la Spitalul Județean Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „TCC grav și hematon intracerebral”. La scurt timp a intrat în comă de gradul 4, fiind supus unei intervenții chirurgicale.
În urma examinării medico-legale, s-a concluzionat că victima prezintă „o escoriație rectilinie parietală dreapta, fractură temporală dreapta cu hematom voluminos subdural, fronto-temporal drept și hematom intracerebral temporal dreapta operat neurochirurgical”, leziuni ce au pus victimei viața în pericol.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: