Din cauza intervențiilor simultane din centru și de pe serpentină

Legătură paralizată între Burdujeni și Suceava

> „Mi-aș dori să avem măcar o rută alternativă pentru legătura vitală dintre Burdujeni și restul orașului, pe varianta de ocolire pe Gheorghe Doja”, spune primarul Ion Lungu

 

La prima întâlnire de după sărbătorile pascale, primarul Ion Lungu le-a pus în vedere firmelor care intervin la reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din cadrul Programului ISPA că s-a intrat în linie dreaptă cu execuția, lucrările trebuind a fi încheiate obligatoriu până de Crăciun. Dl Lungu a luat la ochi societatea TMUCB, responsabilă pe partea de apă, care nu are forța de muncă necesară și cu care, aflăm, din cauza dublei subordonări a executanților, inclusiv față de Termrom, se colaborează mai greu.
„Trebuie să folosim și biciul, și vorba dulce, deoarece este obligatoriu să o scoatem la capăt cu acest proiect. În zilele următoare voi avea discuții la nivelul cel mai înalt cu cei de la TMUCB, astfel încât să respecte graficele pe care le-au întocmit în această primăvară, să finalizăm proiectul ISPA în acest an și să accesăm a o doua etapă a intervenției din fonduri structurale de 35 de milioane de euro”, declară primarul, menționând că societatea germană Pfeiffer, de pe partea de canalizare, este, oarecum, într-un stadiu mai avansat. Primarul a evidențiat societatea spaniolă Dytras, care se ocupă de reabilitarea sistemului de tratare-epurare a apei menajere, care a recuperat neclarități și rămâneri în urmă pe linia proiectării, soluțiilor tehnice și numărului de muncitori.
Șeful municipalității a solicitat o sincronizare între societățile care lucrează la infrastructura de apă și cea de canalizare, în așa fel încât să fie evitate blocajele în trafic. Ocupantul fotoliului din Areni arată că, din păcate, sunt afectate mai toate arterele din zona centrală a urbei și că nefinalizarea în următoarea perioadă a intervențiilor de pe strada Gheorghe Doja, de pe relația Burdujeni – Ițcani, ar putea „paraliza legătura dintre Burdujeni și restul orașului”.
„Aspectele critice sunt cele legate de circulației și fluidizarea traficului. Aceasta pentru că urmează să se lucreze concomitent pe bulevardele centrale Ana Ipătescu și pe Calea Unirii, precum și pe străzile din zona serpentinei. De aceea mi-aș dori să avem măcar o rută alternativă pentru legătura vitală dintre Burdujeni și restul orașului, pe varianta de ocolire pe Gheorghe Doja”, a explicat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: