A doua etapă a campaniei de înfrumusețare a localității

> Aceasta ar însemna să se încheie înainte de 1 mai > Asociațiile de proprietari sunt motivate să participe într-un concurs cu premii de 50.000 lei
 

Municipiul Suceava a intrat în cea de-a doua etapă a campaniei de curățenie, care se va încheia înaintea datei de 1 mai. În cea dintâi, care a avut loc până în sărbătorile pascale, prioritare au fost acoperirea găurilor din carosabil cu pavele și măturatul străzilor și spațiilor verzi.
Potrivit edilului-șef Ion Lungu, deja s-a trecut la vopsirea bordurilor, grilajelor și balustradelor stradale de protecție, marcajele rutiere urmând a fi aplicate pe măsură ce carosabilul va fi plombat. „Derulăm a doua etapă a campaniei de curățenie, trecându-se la vopsirea bordurilor, a grilajelor, precum și la marcarea străzilor, acolo unde acestea au fost asfaltate, astfel încât orașul să arate cât de cât corespunzător”, explică Ion Lungu.
Municipalitatea organizează și un concurs, cele mai merituoase asociații de proprietari urmând a fi răsplătite cu premii în bani. Astfel, administrativul local pune la bătaie 50.000 de lei, prima clasată urmând a primi 20.000 de lei, cea de-a doua – 15.000 de lei, iar a treia – 10.000 de lei. Se acordă și o mențiune, în sumă de 5000 de lei. Primarul anunță că anul acesta urmează a fi plantate 400.000 de fire de flori, în oraș fiind plasate 1200 de ghivece cu mușcate curgătoare, 800 de ghivece cu petunii curgătoare, precum și 500 de jardiniere cu flori din ambele specii. Plantați ar urma să fie 500 de arbori și 1500 de arbuști, în zonele în care aceștia au fost tăiați sau afectați de intervențiile la infrastructura subterană. Cheltuielile totale cu aranjamentele menționate se ridică la suma de 200.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: