Izvoarele Sucevei: o nouă sfințire de troiță

 

În ziua de 7 aprilie (de Buna Vestire, pe stil vechi) în cadrul unei slujbe la care au participat preoții Ioan Ardelean (Maramureș), Daniel Petrașiuc (Negostina), Ioan Irimie (Suceava), Alexandru Horga (Breaza de Sus), Mihaiță Tiberiu Mechno, fiu al satului, preotul paroh Valentin Ardelean și diaconul Atanasie Stasiuc (Brodina de Sus), a fost sfințită troița din curtea bisericii Izvoarele Sucevei, ctitorită de consilierul bisericesc Ioan Stasiuc. Deși vremea a fost mohorâtă, au fost prezenți peste 200 de credincioși. Troița, reprezentată de o cruce înaltă de peste 4 m, este instalată pe un soclu de ciment. La baza crucii se află icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus în brațe, Sf. Apostol Ioan și Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil.
Lucrarea a durat o lună de zile și va fi luminată de neonul ce împrejmuiește crucea în zilele de duminică și în celelalte zile de sărbătoare religioasă.
Meșteri au fost: Traian Moțco, maistru principal, ajutoare – Vasile Cobiliță, Ionel Marocico, Vasile Povidaș, Vasile Borciuc jr. și Aurel Chitlerciuc. După sfințirea troiței, ctitorul Ioan Stasiuc cu soția Eudochia și fiii săi s-au îngrijit de agapa frățească.
Troița – o nouă dovadă a ucrainenilor huțuli că poartă o dragoste nemărginită față de Dumnezeu.(DECEBAL ALEXANDRU SEUL)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI