Lt. Anamaria Lomicovschi și-a turnat bronz, marca M.A.I., în „mâinile goale”

 

În perioada 29 martie – 1 aprilie a.c., a avut loc cea de-a XXI-a ediție a Campionatului de Karate-Do al Ministerului Administrației și Internelor (M.A.I.).
Stilurile de karate paricipante la competiție au fost Shotokan, Gojuryu, Wadoryu, Kyokushin, Shaolin, Shi-to-ryu, Hon-Do-Ryu, Isshin-ryu, World Oyama Karate (“ryu” = școală în limba japoneză).
Campionatul s-a desfășurat în Sala Polivalentă din municipiul Brăila, participând aproximativ 80 de sportivi de la toate structurile M.A.I. din țară.
Printre cei care au ocupat locuri onorabile s-a numărat și lt. Anamaria Lomicovschi, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, practicantă a stilului Shotokan (Shotokan folosește atacuri lungi, din mișcare, punând accent pe viteză, mobilitate, suplețe. Toate stilurile folosesc două exerciții de bază: kata – set de tehnici prestabilite mimând lupta cu adversari imaginari și kumite – lupta cu adversar real. În karate sportiv se organizează competiții de kata și de kumite.).
Astfel, la etapa finală a Campionatului Național pe Ministerul Administrației și Internelor, Anamaria Lomicovschi a ocupat locul III, medalie de bronz, la individual. În clasamentul final pe echipe, Anamaria și colegii săi – componenți ai echipei Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – au urcat pe treapta a III-a.
Toți câștigătorii au primit premii în bani, cupe, diplome și medalii din partea organizatorilor competiției, respectiv Prefectura Județului Brăila, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dunărea” al Județului Brăila și Direcția de Tineret și Sport a Județului Brăila.
La manifestări a luat parte și președintele Clubului Sportiv “Dinamo” București, chestorul de poliție doctor Elisabeta Lipă, care, la final, i-a felicitat pe toți cei prezenți și le-a oferit diplome speciale celor care au acordat sprijin organizării și desfășurării concursului.
Karatedo este o artă marțială japoneză introdusă în Japonia, și ulterior în lume, din Okinawa, în 1922. În japoneză, kara înseamnă gol, te înseamnă mână, iar do înseamnă cale, rezultatul fiind calea mâinii goale. În karate, se utilizează lovituri cu mâinile și picioarele, blocaje, sece-rări, prize, proiectări, fiind un stil extern de luptă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI