Față de perioada precedentă

Sărbătorile au redus la un sfert prezentările la medic

În săptămâna dinainte de Paști nu s-a mai vaccinat nimeni împotriva gripei noi

 

În Săptămâna Mare, prea ocupați cu treburile dinaintea Paștelui, sucevenii au dus bolile “pe picioare”, cum se spune, preferând să se trateze acasă. Rapoartele Direcției de Sănătate Publică arată o scădere drastică a numărului de infecții respiratorii și pneumonii raportate în perioada 29 martie-4 aprilie.
S-au prezentat la medici sau au fost depistate prin sistemul de supraveghere tip Sentinelă 680 de persoane, care au fost diagnosticate cu infecție acută a căilor respiratorii superioare (IACRS), față de 2500 în perioada precedentă, înregistrându-se și 57 de internări. Cei mai afectați de răceli au fost copiii de 1- 4 ani (177 cazuri), 5-14 ani, 179 de cazuri, și tinerii de 15-29 de ani – 115 cazuri.
A scăzut la 226 de la 829 numărul cazurilor de pneumonie și bronhopneumonie, dintre care 77 au fost internate, și s-au semnalat două cazuri de gripă sezonieră, din care unul a fost internat.
Sucevenii n-au avut timp nici să se mai imunizeze împotriva gripei noi, fiindcă în perioada menționată nimeni nu s-a mai vaccinat. În total s-au vaccinat împotriva gripei porcine de la începutul campaniei 38667 persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: