O nouă perioadă de depunere a declarațiilor privind cota de lapte

Pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 14 mai, producătorii riscă penalizări de 0,01%, calculate din cantitatea deținută pentru vânzările directe

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava informează cumpărătorii care achiziționează lapte, precum și producătorii deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, de la 1 aprilie, trebuie să depună declarațiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2009/2010. De precizat este faptul că anul de cotă se încheie la 31 martie, iar declarațiile anuale trebuie completate și aduse la centrele APIA până pe 14 mai, inclusiv, fără penalizări. Producătorii deținători de cotă pentru vânzări sunt obligați să completeze declarația anuală pe baza datelor din Caietul fermierului.
„În funcție de cantitatea de cotă de vânzări directe deținută, Caietul fermierului este de două tipuri: tip A (pentru producătorii care dețin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) și de tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme). Este important de menționat că producătorul care deține cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declarația anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă”, arată directorul coordonator al APIA, Ionel Murariu.
Dl Murariu mai informează: cumpărătorii trebuie să aducă la centrele județene declarația anuală privind cantitatea de lapte achiziționată în anul de cotă 2009/2010, termenul limită fiind tot 14 mai. Șeful APIA atenționează că, pentru fiecare zi calendaristică de întârziere după termenul de 14 mai, producătorii riscă penalizări de 0,01%, calculate din cantitatea deținută pentru vânzări directe. Pentru aceeași întârziere, cumpărătorii vor fi penalizați tot cu 0,01% în funcție de cantitatea de lapte care le-a fost livrată. Pe de altă parte, producătorul care nu respectă termenele și obligațiile privind declarația anuală riscă să piardă dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva națională. În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declarația anuală poate rămâne fără dreptul de a achiziționa lapte de la deținătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI