Târgul de Paște 2010

Un târg “curat”, fără kitsch-uri

 

Amplasat în fața Casei de Cultură, Târgul de Paște 2010 a deschis ieri seria manifestărilor cuprinse în “Paștele în Bucovina”, oferind sucevenilor mai mult produse tradiționale, necesare în special de Paște. Din acest punct de vedere “eu zic că e un târg foarte curat”, adică fără kitsch-uri, a precizat directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu.
Ceea ce înseamnă că nu prea mai vedem la târg produse strict comerciale, lucrate în serie mare, ci unele autentice, ieșite din mâna unor meșteri renumiți din Bucovina, Botoșani, Iași, Ardeal. Pe lângă țesăturile din Marginea și Păltinoasa, oalele cu capac pentru sarmale, pictate cu flori, vase pentru friptură și ulcelele din Corund, icoane din Vicovu de Jos și Dorohoi, ceramica de Marginea, sculptură în lemn din zona Fălticeni, abundă la această ediție ouăle încondeiate de găină, struț, porumbel sau rață din Paltinu, Vatra Moldoviței, Brodina, Ulma și împletiturile din nuiele realizate de meșteri din Suceava Fălticeni, Botoșani, Heci (Iași), peste tot atrăgând atenția coșurile mai mari sau mai mici pentru sfințit la biserică. “Aici găsiți coșuri tradiționale românești, produse în România, lucrate de români”, a ținut să afișeze la vedere meșterul Lilian Toderașcu de la Heci-Lespezi, ca să se asigure de succesul vânzării.
În prima zi de târg au fost prezenți peste 30 de meșteri, dl Ursu precizând că vor veni și în zilele următoare, întrucât 47 de meșteri au confirmat prezența.
Târgul va dura până vinerea viitoare, sucevenii având posibilitatea să aleagă între produsele strict gospodărești sau cele ornamentale, la prețuri pentru toate buzunarele.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI