Handbal, Cupa Challenge

“Studenții” au plecat azi dimineață spre Slovenia

Leonard Bibirig: “Ne așteaptă un meci foarte greu. Întâlnim cel mai puternic adversar de când jucăm în cupele europene”
Handbaliștii echipei locale au plecat în această dimineață, la ora 5.30, spre Ljubljana, acolo unde duminică seară vor înfrunta formația slovenă RD Slovan, în meciul tur al sferturilor de finală ale Cupei Challenge.

 

Delegația Universității Suceava va ajunge spre seară, în jurul orei 19.00, în localitatea Szolnok (Ungaria), unde jucătorii vor efectua un antrenament și se vor odihni, urmând ca sâmbătă dimineață să plece spre capitala Sloveniei, având de străbătut încă vreo 600 km. Totodată, sâmbătă seară, sucevenii vor efectua antrenamentul oficial, chiar în sala în care se va disputa meciul.
Antrenorul Leonard Bibirig și jucătorii săi au urmărit deja trei casete cu meciurile dintre RD Slovan și formația suedeză Yistads, pe care adversarii sucevenilor au eliminat-o în faza optimilor Challenge Cup. De asemenea, “studenții” i-au văzut la lucru pe sloveni și într-un meci din competiția internă, acolo unde RD Slovan se află pe poziția a patra a clasamentului. “Întâlnim o echipă experimentată, ce are jucători care au evoluat chiar și în Liga Campionilor. Sperăm la un joc bun, care să ne ofere șanse de calificare după returul de la Suceava. Faptul că slovenii au eliminat ocupanta locului doi din campionatul Suediei spune multe. Eu cred că este cea mai puternică echipă pe care o întâlnim de când jucăm în cupele europene. Plecăm spre Ljubljana cu gândul doar la victorie, deși va fi foarte greu. Decât să mergem acolo și să ne gândim să nu pierdem la o diferență mare, mai bine stăm acasă. Important este că avem tot lotul la dispoziție”, a precizat Leonard Bibirig. În opinia tehnicianului Universității Suceava, faptul că echipa locală înfruntă un adversar de un asemenea calibru poate reprezenta o motivație în plus pentru jucătorii săi și un punct de reper pentru viitorul apropiat al echipei.

Șoldănescu: “Cine se califică câștigă trofeul”

De aceeași părere cu Bibirig sunt și jucătorii. De pildă, Bogdan Șoldănescu spune că echipa care se va califica în urma acestei duble manșe își va adjudeca și trofeul Challenge Cup. “Cred că această dublă manșă va da câștigătoarea din acest an a Cupei Challenge. Ambele echipe sunt puternice. Mergem în Slovenia cu un moral bun după victoriile din campionat și sper să ne întoarcem de acolo cu un rezultat pozitiv”, a precizat Bogdan Șoldănescu.

Dediu: “Să ne revenim după drumul până în Slovenia”

Interul stânga Claudiu Dediu, se gândește și la oboseala pe care o vor acumula el și colegii cu prilejul deplasării până la Ljubljana, sucevenii urmând să parcurgă aproximativ 1200 de km în două zile. “Îmi doresc să ne revenim după drumul până în Slovenia și să fim în deplinătatea forțelor fizice. Cred că întâlnim cea mai puternică echipă dintre cele rămase în competiție și acest lucru ne va ambiționa să facem un meci bun și un rezultat pe măsură. Deocamdată șansele de calificare sunt egale”, a spus Claudiu Dediu.

Bursuc: “Slovenii sunt acoperiți pe toate posturile”

Coordonatorul de joc al universitarilor, Cristi Bursuc, crede că punctul forte al slovenilor poate fi faptul că lotul lor este omogen, fără diferențe între titulari și rezerve, cum e cazul la CS Universitatea. “Vom avea două meciuri în compania unui adversar foarte puternic, care are în componență jucători valoroși. Sunt acoperiți pe toate posturile. Sper ca echipa care va merge mai departe să se decidă la Suceava și noi să fim cei care vor evolua în semifinale”, a declarat Cristi Bursuc.

Chiruț: “Îmi doresc să câștigăm sau măcar să fie un scor strâns”

Spre deosebire de alte prilejuri, căpitanul “studenților”, Adrian Chiruț, s-a ferit să dea un pronostic pentru meciul de la Ljubljana, însă a dat asigurări că atât el, cât și colegii lui vor face tot posibilul pentru a obține un rezultat bun. „Am văzut meciurilor lor și sunt buni. Sper ca la ora jocului să fim în măsură să obținem un rezultat bun pentru noi. Îmi doresc să câștigăm sau măcar să fie un scor strâns”, a declarat Adi Chiruț.

Zvanciuc: „Contraatacul și faza a doua le joacă în viteză”

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI