De Ziua Mondială a Apei, la C.T. „Petru Mușat” Suceava

Omagiu măriei sale Apa !

În perioada 19 – 22 martie 2010, la Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava, s-au desfășurat activități dedicate Zilei Mondiale a Apei, sub coordonarea prof. Anichitei Marica și prof. Mihaela Neacșu. Programul activităților desfășurate în acest an la colegiul nostru a purtat denumirea generică ,,Clean Water = Healthy World”, fiind înscris în programul mondial ,,World Water Day – 2010” (alături de alte 299 evenimente organizate de școli, universități sau organizații din întreaga lume).

 

Pe parcursul a trei zile au avut loc dezbateri, seminarii, concursuri și distribuire de fluturași cu mesaje ecologice. Elevii, susținuți de profesori, au reflectat la rolul apei, poluarea acesteia și necesitatea de a acționa pentru a salva Planeta Albastră.
Elevii claselor a IX-a E și a X-a E au realizat fluturași cu mesaj ecologic ce au avut drept scop conștientizarea cetățenilor privind im-portanța apei și necesitatea reducerii consumului de apă potabilă. Elevii s-au deplasat, pe jos, în zona centrală a municipiului Suceava, au oferit fluturașii, au explicat cetățenilor semnificația zilei de 22 martie și au încercat să răspundă întrebărilor acestora.
Luni, în sala de ședințe a colegiului, a avut loc concursul ,,Mesajul Apei”, la care au participat 48 de elevi și 13 profesori de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescul” și de la Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat”, toate din municipiul Suceava. Elevii s-au întrecut la secțiunile eseu, poster, afiș și prezentare Power-Point, manifestând interes pentru problematica apei în lume.
Juriul (alcătuit din jurnalistul Dumitru Brădățan, dra Loreta Cauteș – director cercetare științifică la G.E.C. Bucovina, dl Iluță Cocriș – șef serviciu ,,Implementare politici de mediu” la APM Suceava și dra Ancuța Olărescu de la APM Suceava) a avut o sarcină grea în departajarea punctajelor și identificarea câștigătorilor.
Elevii premiați ,,Mesajul apei” (concurs):
Secțiunea „eseu”: Premiul I – Buhnilă Ioana, de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza” Suceava; Premiul II – Palaghianu Marta, de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza” Suceava; Premiul III – Gherman Georgiana și Gherman Raluca, de la Colegiul Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava; Mențiune I – Spataru Eliza, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava; Mențiune II – Savu Ionela, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava; Mențiune III – Negrușeri Floarea, de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza” Suceava.
Secțiunea „poster/afiș”:
Premiul I – Condorovici Ana Maria, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava; Premiul II – Serediuc Anca și Dan Simona, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava; Premiul III – Andrici Andreea, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava; Mențiune I – Ilciuc Agnes, de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza” Suceava; Mențiune II – Diaconu Ancuța, de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza” Suceava; Mențiune III – Popescu Gabriela de la Liceul cu Program Sportiv Suceava.
Secțiunea „prezentare Power-Point”:
Premiul I – Asofiei Vasilica, de la Colegiu Tehnic ,,Petru Mușat” Suceava; Premiul II – Cotleț Ancuța, de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza” Suceava; Premiul II – Ott Carmen, de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza” Suceava; Premiul III – Aelenei Lucian, de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza” Suceava; Premiul III – Negruțu Bogdan Ciprian, de la Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza” Suceava; Mențiune I – Podaru Andreea și Nanu Alina, de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava; Mențiune II – Săvucă Simona și Vașchiu Adriana, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava; Mențiune III – Matei Adelina și Brânzei Ioana, de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir” Suceava. (M.A.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI