Primenirea de Paști, îngreunată de desprimăvărarea întârziată

 

Iarna încă nu se dă dusă de la Suceava, deși, la început de săptămână, printre fulgi părea că adie un aer primăvăratic. Ieri dimineață, primarul Ion Lungu își punea speranța în ameliorarea vremii și în venirea primăverii, astfel încât mu-nicipiul să se poată primeni pentru Sărbătorile pascale.
„Sperăm ca în această săptămână să putem demara efectiv campania de curățenie de primăvară”, arată dl Lungu. Primarul anunță că lucrătorii Direcției Domeniului Public vor fi comasați să facă lucrări la intrările în oraș dinspre Fălticeni, Șcheia, Bosanci și Botoșani. Este vorba despre eliberarea de pământ a rigolelor, adunatul resturilor de pe spațiile vezi, greblatul parcurilor și colectarea deșeurilor aruncate la întâmplare.
Peste zi, deși Baba Dochia își scuturase de mult cojoacele, municipiul a fost terenul unor bune reprize de vânt și ninsoare. Cu toate că desprimăvărarea era anunțată pentru jumătatea lunii martie, pentru perioada următoare meteorologii estimează că mercurul termometrelor va continua să coboare sub zero grade Celsius și că se vor mai înregistra precipitații solide. Campania de curățenie de primăvară pe întreaga rază a municipiului Suceava a fost declarată în primele zile ale lui martie, când, într-adevăr, temperaturile pozitive au atins și 9 grade Celsius. Atunci, dl Lungu anticipa că, în funcție de evoluția vremii, în cea de-a treia decadă a lunii s-ar fi putut trece și la intervenții cu bitum la străzi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: