Firesc, de 8 Martie

Sucevenii preferă florile primăverii

 

Nici criza economică și nici temperaturile scăzute nu-i împiedică pe suceveni să respecte tradiția zilei de 8 Martie și să-și cadorisească mamele, soțiile, prietenele sau colegele măcar cu un buchet de flori. Bărbații nu sunt însă nevoiți să străbată toată urbea ca să achiziționeze florile, pentru că, la fel ca în anii precedenți, încă de pe 1 martie, comercianții de sezon s-au dovedit nelipsiți din cele mai aglomerate zone ale orașului.
Îmbrăcați foarte gros, că numai așa puteau să reziste frigului de afară, ieri vânzătorii de flori ne-au mărturisit că și-au pregătit din timp marfa, în așa fel încât să satisfacă “pretențiile și celor mai exigente doamne”. “Dăm florile ieftin. Trandafirul cu 5 lei, o lalea costă 2 lei, o zambilă 2 sau 3 lei și frezia doar 3 lei. Dacă clientul cumpără mai multe, mai lăsăm la preț”, a ținut să precizeze o comerciantă, care și-a amenajat taraba cu flori chiar în buricul târgului Sucevei, în apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor. De altfel, florile scoase la vânzare au mai îmbunătățit imaginea străzilor răscolite din zona centrală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: