La Congresul de la București

Inutila delegație de la PNL Suceava

Congresul PNL care a avut loc la București, la finele săptămânii trecute, și în urma căruia a fost reconfirmat drept președinte Crin Antonescu, mi-a permis să realizez faptul că în organizația județeană Suceava nimic nu zboară până când nu e „jumulită pasărea” de Alexandru Băișanu.
Iată de ce spun asta: delegația de la Suceava a plecat la București cu un mandat, un așa-zis mandat, nestatutar de altfel, pentru a-l vota pe Crin Antonescu și lista acestuia.

 

Președintele Organizației Județene Suceava a PNL, Alexandru Ștefan Băișanu, și-a umflat pieptul în cadrul unei parodii de Delegații Permanente, unde presa nu a fost invitată și nici „democrația”. PNL-iștii din Suceava nu numai că și-au ales delegații după chipul și dorința lui Băișanu, dar au și decis, nestatutar cum spuneam, și profund nedemocratic, și pe cine susțin la președinția partidului.
Cu alte cuvinte delegația de la Suceava s-a prezentat cam degeaba la Congres și a făcut un simplu act de prezență, pentru că Băișanu anunțase public cu vreo două zile înainte cu cine merg delegații la vot și a avut la Congres doar două griji.
Prima a fost să vadă cu cine și cât stau de vorbă delegații suceveni și dacă nu cumva cineva are tupeu să-i „sucească” mințile vreunui delegat în sensul de a vota cu Ludovic Orban.
Iar cea de-a doua a fost să se plimbe toată ziua prin fața camerelor de luat vederi ale televiziunilor centrale care au transmis evenimentul live, poate-poate îl vede și pe el electoratul de la Suceava și spune ce mare a ajuns Băișanu. Aici trebuie să remarcăm puterea și consecvența dlui Băișanu, care timp de două zile s-a plimbat prin fața camerelor, în planul 2, cu telefonul la ureche, mimând deosebita preocupare pentru Congres și alegerea viitorului președinte.
Ce nu prea o să spună dl Băișanu e că domnia sa pierde pe zi ce trece simpatia în rândul membrilor grei ai partidului și faptul că a impus o politică de genul… cine nu e cu mine e în afara partidului. Altfel spus, deja sunt trecuți pe lista de proscriși în PNL Suceava, a lui Băișanu, pe lângă deputatul Mircea Grosaru, ultimul pe care PNL Suceava se mai poate lăuda că îl mai are, și primarul din Humor, Marius Ursaciuc, care numai nu l-a luat la palme la Congres pe distinsul domn Băișanu când acesta urla din toți bojocii că lista lui Crin Antonescu e ce trebuie PNL.
Ursaciuc de altfel nici nu a stat la Congres în ziua votului.
Cert este faptul că dl Băișanu a reușit să se facă slugă la actualul președinte și e puțin probabil ca cineva, în următoarele luni, să aibă curajul să cânte prin partid altă partitură decât cea scoasă din geantă de dl Băișanu.
Numai că, simt cum, de la București, începe să se audă tot mai tare și cu dedicație pentru liberalii din Bucovina, balada ”Wind of Change…”, un cântec de altfel admirabil. Și de actualitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: