Elevii suceveni au elita lor

 

Conducerea Inspectoratului Școlar Suceava este de părere că în listele centralizate de IȘJ Suceava privind participarea elevilor la toate competițiile se evidențiază un grup de elită care a depășit nivelul de pregătire al clasei. Acești elevi urmează diferite forme speciale de îndrumare asigurate la nivel județean, printre care și centrele de excelență care funcționează acum pe lângă școli. La acestea sunt acum înscriși 698 de elevi, la disciplinele limba și literatura română, matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, astronomie și socio-umane, care, prin programele inițiate în acest an, au constituit o mai bună motivare, diversificându-și modalitățile de lucru, prin includerea unor activități informale.
Reamintim că, la începutul anului școlar, Centrul de excelență de la Suceava, aparținând de Centrul Regional de la Iași, nu și-a mai continuat activitatea de pregătire, întrucât „nu și-au mai putut permite organizarea cu finanțare proprie”, spunea, la vremea respectivă, Laurența Hacman, inspector pentru imagine în cadrul IȘJ Suceava.
Dar pentru a suplini lipsa centrului de excelență desființat anul trecut, reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava s-au gândit să reorganizeze programele de pregătire a elevilor pentru performanță, sub coordonare directă a școlilor, în special la învățământul liceal, o dată sau de două ori pe lună.
Programul de pregătire intensivă se adresează elevilor care obțin rezultate bune la fazele județene ale olimpiadelor, pentru a-i motiva și susține să obțină rezultate la fel de bune și la nivel național.
Alte programe specifice prin care IȘJ a inițiat, susținut și motivat activitatea de performanță a elevilor sunt Serbarea performanței școlare, editarea Albumului olimpicilor suceveni, Tabăra de excelență la fizică, chimie, astronomie, Tabăra de excelență la disciplinele socio-umane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: