Cine nu lucrează pământul nu primește subvenția

 

Pentru a spori productivitatea în domeniul agricol, „Comisia Europeană a luat o hotărâre ca din 2010 terenurile nelucrate să nu primească subvenția”, a declarat duminică europarlamentarul PD-L de Suceava, Petru Luhan. Potrivit acestuia, în 2009 proprietarii de terenuri agricole din România au solicitat subvenție pentru aproximativ 9 milioane de hectare de teren, dar s-a constatat că 1,2 milioane de hectare nu au fost lucrate.
Eurodeputatul sucevean a mai arătat că a fost majorată cu 50 de euro subvenția la hectar, de la 116 euro/ha/an la 166 de euro/ha/an. „Consider că în 2013 vom ajunge la nivelul de subvenție medie pe hectar din UE care este de 350 de euro”, a evidențiat Petru Luhan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: