Și cu porcu-n bătătură, și cu slănina-n pod ?

Proprietari care refuză să plătească reabilitarea termică a apartamentelor > Niciun bloc din Suceava nu va mai intra în program dacă nu se face dovada constituirii anticipate a cotei beneficiarilor

Pentru a intra efectiv în programul de anvelopare termică a blocurilor, asociațiile de proprietari vor trebui să aibă din timp constituită partea lor de contribuție financiară.
Atenționarea este făcută de primarul Ion Lungu care a spus ieri că această măsură obligatorie este instituită după ce firmele executante din programul din 2009 întâmpină greutăți la adunarea banilor datorați de proprietarii beneficiari. Dl Lungu evidențiază că rezolvarea problemei debitelor este de competența președinților de asociații și nu a primăriei.

 

Reabilitare termică

„Nu pot să înțeleg cum, după ce și-au dat acceptul scris pentru lucrări, există și cetățeni care nu vor să mai plătească. De aceea unul dintre criteriile pentru a se intra pe lista următoarelor 15 blocuri care vor fi reabilitate termic este prezentarea dovezii de constituire a sumei care revine asociației de proprietari”, precizează șeful municipalității.
Conform șefilor de asociații, există familii care într-adevăr au probleme financiare și care, pentru onorarea obligației, așteptă să treacă iarna, astfel încât să scape de factura la încălzire. Pe de altă parte, o serie de beneficiari cu situație materială bună trag de timp în speranța că vor scăpa de achitarea contribuției. În cazul acestora, pentru recuperarea sumei datorate, unele dintre asociații s-au adresat deja instanței de judecată. Nu în cele din urmă, o altă categorie este aceea a proprietarilor cu venituri extrem de mici, primăria având unele probleme cu regularizarea sumelor pe care s-a angajat să le vireze către constructori în contul beneficiarilor nevoiași.
Primăria anunțase că suportă 100% din contribuția persoanelor singure și familiilor care realizează venituri totale sub 600 de lei pe lună; 50% din cea a beneficiarilor cu venituri lunare cuprinse între 601 lei și 800 de lei pe lună și 25% din cea a persoanelor singure sau familiilor ale căror venituri totale lunare variază între 801 lei și 1000 de lei. Programul de reabilitare termică este finanțat în proporție de 50% de la bugetul de stat, de 30% de la bugetul local și de 20% de la beneficiari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: