Hartă și arhivă unice a rețelelor sucevene de utilități

În cadrul Direcției de investiții a executivului municipal va fi înființat și un compartiment special de gestionare a acestor documentații

 

Administrația locală suceveană va trece la colectarea tuturor datelor și documentelor privitoare la infrastructura de rețele subterane, astfel încât să se întemeieze o arhivă și să fie întocmită o hartă cu traseele exacte ale acestora.
Șeful executivului local, Ion Lungu, precizează că demersul nu este tocmai facil, fostul deținător, Institutul de Proiectări Județean, ulterior firma de proiectări „Bucovina Proiect”, nemaiavând documentațiile în cauză. Potrivit unor informații, arhiva s-ar afla la Consiliul Județean, caz în care conducerea primăriei va cere transferarea acesteia într-un spațiu special amenajat la sediul administrativului din Areni.
„Avem foarte multe probleme în Suceava din această cauză. După anii ’90 au fost abandonate aceste hărți cadastrale subterane, ulterior nemaifiind actualizate. Așa se face că, atunci când apar avarii și se lucrează în teren, trebuie să săpăm în două-trei locuri pentru descoperi unde au apărut efectiv acestea”, reliefează ocupantul fotoliului din Areni, menționând că astfel de probleme s-au întâmpinat și la lucrările ISPA și că noua inițiativă va avea ca urmare creșterea operativității la intervenții. Primăria a cerut sprijin și de la firmele de utilități, harta și arhiva unică – finalizate cel mai devreme la sfârșitul lui 2012 – urmând a fi gestionate de un compartiment nou-constituit în cadrul Direcției Tehnice. Edilul-șef Ion Lungu evidențiază că, în paralel cu acest demers, toate releveele și documentele investițiilor în curs vor fi adunate și orientate automat spre noua evidență. Demersul administrației locale sucevene este urmare și a unui act normativ al executivului de la București care instituie obligații privind ținerea evidenței infrastructurii subterane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: