Suceava, blocată de intervențiile simultane la rețelele de utilități de pe zeci de străzi

Șeful municipalității, Ion Lungu, este de părere că anul acesta o să fie o „mai mare nebuneală” față de anul trecut, întrucât se apropie și termenul de finalizare a execuției, respectiv decembrie 2010

 

Ion LUNGU

O sută de străzi vor fi afectate anul acesta de lucrările la infrastructura municipală de apă și canalizare din cadrul Programului ISPA. Anunțul este făcut de primarul Ion Lungu, care avertizează asupra dificultăților pe care localnicii și conducătorii auto aflați în tranzit le vor avea de întâmpinat în trafic.
În cadrul comandamentului de ieri de la sediul primăriei, edilul-șef le-a cerut constructorilor să prezinte o situație cu intervențiile actuale, stadiul acestora, precum și cu șantierele care vor fi deschise în perioada următoare, o nesicronizare a lucrărilor fiind de natură să ducă la blocarea traficului în centrul urbei. Într-o asemenea situație sunt intervențiile prevăzute simultan pe străzile Alexandru cel Bun și Mitropoliei, precum și cele de pe străzile Vasile Alecsandri, în continuarea străzii în lucru Petru Rareș, care ar pune serioase probleme fluidității circulației auto. În aceste condiții, recomandate sunt rute alternative care includ Serpentinele, precum și cartierul Ițcani și strada Gheorghe Doja din Burdujeni.
Ion Lungu precizează că vor fi închise sau vor avea limitări de trafic și câte 30 de străzi simultan, motiv pentru care a cerut și sprijinul Serviciului Poliției Rutiere. Șeful municipalității este de părere că anul acesta o să fie o „mai mare nebuneală” față de anul trecut, întrucât se apropie și termenul de finalizare a execuției, respectiv decembrie 2010.
„Nu putem să blocăm orașul cu toate străzile o dată și să ne facem dușmani. Mai ales că se apropie sărbătorile de Paști, iar lumea circulă mai mult, venind în municipiu la cumpărături. Trebuie să ne sincronizăm cu intervențiile și să mergem cu proiectul înainte. Acest proiect trebuie dus la capăt, dar cu cap, în urma unei strategii care trebuie întocmită și respectată întocmai”, a declarat primarul.
În perspectiva Paștelui, dl Lungu le-a cerut imperativ firmelor constructoare ca, până pe 20 martie, să betoneze străzile Nicolae Bălcescu și Petru Rareș din centrul urbei, precum și Calea Unirii, de legătură cu cartierul Burdujeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: