Pod de gheață dinamitat și la Rusca

Pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava s-au mutat ieri de la Broșteni la Rusca, comuna Dorna Arini. Deși cu o zi înainte nu părea o amenințare, ieri, militarii au dinamitat și cel mai gros pod de gheață format pe râul Bistrița, pod de gheață care se păstrează aproape intact în ciuda temperaturilor crescute din ultimele zile.

 

Gheața, pe trei straturi, fiecare de câte aproximativ 30 cm grosime, a permis până acum apei să curgă pe dedesubt, dar aglomerările de năboi din amontele râului amenințau cu blocajul și cu ieșirea apei din matcă.
“Am hotărât să distrugem podul pentru a elimina posibilitatea unui blocaj. Vreo 7 gospodării ar fi atunci în pericol de inundare”, a fost de părere lt. col. Cristinel Anton, șeful echipei pirotehnice a ISU Suceava.
Luni, pirotehniștii au dinamitat podul de gheață format pe râul Bistrița în zona satului Lungeni, orașul Broșteni, unde gheața și năboiul amenințau să provoace ieșirea râului din albie și inundarea mai multor gospodării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: