Municipalitatea suceveană riscă să nu mai primească bani pentru anvelopare termică

De vină sunt firmele de construcții care au întârziat nepermis de mult lucrările la primele 16 blocuri

 

Conducerea administrației locale sucevene i-a somat pe constructorii din programul local de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuințe să finalizeze cât mai repede lucrările rămase din toamnă.
Edilul-șef Ion Lungu le-a pus în vedere acestora, cu prilejul comandamentului susținut ieri, că în condițiile în care recepția nu se va face în timp util, iar execuția nu va fi de calitate, municipiul Suceava riscă să nu mai prindă finanțare și pentru anul 2010. Aceasta deoarece resursele bugetare ale statului pe anul în curs sunt limitate, iar guvernul nu va mai aloca fonduri decât administrațiilor locale care și-au onorat obligațiile asumate în 2009.
În cadrul întrunirii de la sediul primăriei, constructorii s-au angajat că vor finaliza intervențiile până la sfârșitul lunii în curs, ultimele două blocuri urmând a fi recepționate însă tocmai pe data de 30 aprilie.
„Este foarte important să finalizăm blocurile în execuție, pentru a putea continua cu cele prinse în plan pentru acest an. Pentru că, în urma intervențiilor de la guvern, am primit răspuns că nu vom primi alți bani până nu vom încheia aceste lucrări”, relevă edilul-șef.
Ion Lungu a adăugat că, anul trecut, Suceava a pierdut 4 milioane de lei din cauză că, după ce au depus dosare la primărie, proprietarii din mai multe blocuri nu au confirmat și faptul că vor participa financiar la anvelopare.
În programul de reabilitare pe 2009 au beneficiat de fonduri guvernamentale 16 blocuri, izolarea lor având ca termen-limită finele lui noiembrie.
În acest an, municipalitatea a înaintat în Capitală o listă cu alte 15 imobile de locuit în comun care au nevoie urgentă de asemenea intervenții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: