În perspective

Câinii de companie vor fi taxați la asociație la fel ca și stăpânii

Șefi de asociații cer obligarea proprietarilor să facă curățenie în urma câinilor scoși la plimbare, cei care nu vor avea pungi și făraș asupra lor urmând să fie sancționați

 

Câinii ținuți în apartamente vor fi taxați la plata cheltuielilor comune către asociația de proprietari la fel ca și stăpânii. Cel puțin așa s-a concluzionat ieri, în cadrul întâlnirii de la Primăria Suceava dintre oficialii administrativului și președinții și administratorii de asociații de proprietari, în care aceștia din urmă au reclamat că multă lume crește unul sau mai multe lătrătoare în imobilul de locuit.
Șefii de asociații au cerut ajutor municipalității, spunând că animalele fac zgomot și mizerie și că provoacă disconfort vecinilor din bloc.
Viceprimarul Lucian Harșovschi le-a spus reprezentanților asociațiilor de pro-prietari că, încă de anul trecut, în cadrul adunărilor generale, s-au luat hotărâri de includere a câinilor pe lista de cheltuieli comune, însă doar începând de la cel de-al doilea animal adăpostit în casă. Adjunctul șefului executivului local a subliniat că acolo unde asemenea prevederi nu există, decizia revine comitetului asociației de proprietari.
„Comitetul asociației de proprietari poate lua o decizie, astfel încât primul câine să poată fi ținut în apartament, iar pentru cel de-al doilea sau următorii să se plătească cheltuieli administrative la fel ca și în cazul oamenilor”, a subliniat Harșovschi. Viceprimarul a dat exemplul unei persoane cu tulburări comportamentale din apartamentul căreia, în urma unei reclamații, polițiști comunitari au evacuat mai multe canine, dar și cazul unui judecător „cu 4-5 câini în casă”. „La aceștia din urmă nu avem ce le face, asociațiile trebuind să ia o decizie”, reliefat Lucian Harșovschi.
Șefii de asociații au mai solicitat luarea de măsuri pentru obligarea proprietarilor să facă curățenie în urma câinilor scoși la plimbare, iar cei care nu vor avea pungi și făraș asupra lor să fie sancționați. Intervenția responsabililor de la asociații vine pe fondul ridicării zăpezii, trotuarele orașului fiind pline de dejecțiilor animalelor de companie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: