Pe primul semestru, în cele 44 cabinete de consiliere din școli

Aproape 1800 ședințe de consiliere individuală cu elevii

 

Una dintre problemele care-i preocupă pe consilierii psihopedagogi din cabinetele de consiliere din școli, dar și pe profesorii diriginți, este violența în rândul elevilor. Atât în ședințele de consiliere individuale, de grup sau alte diverse activități, cât și în orele de dirigenție, acest subiect continuă să se mențină în atenția tuturor, pentru a preveni fenomenul – spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava.
Pentru aceasta a fost nevoie și de consilierea cadrelor didactice, iar în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție s-a fundamentat studiul “Agresivitatea în scoală – tendințe și manifestări”, cercetare la care au participat 17 profesori psihopedagogi care au aplicat elevilor 800 de chestionare.
Ca finalitate, s-a elaborat un plan de acțiune ce urmează a se concretiza în școlile din județ, pe parcursul acestui semestru al anului școlar.
În județul Suceava, în cadrul unor școli, funcționează 44 de cabinete școlare, ai căror consilieri psihopedagogi au realizat identificarea nevoilor de consiliere din fiecare unitate și au realizat planuri de activitate individualizate. Potrivit datelor IȘJ Suceava, în primul semestru au avut loc 1760 activități de consiliere individuală a elevilor și 185 de activități de consiliere de grup.
Aceste cabinete sunt subordonate Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, care, aflăm, și anul acesta s-a preocupat de facilitarea accesului la educație, asigurând consiliere pentru elevi, cadre didactice și părinți, programe de dezvoltare personală, acțiuni de prevenire, remediere și integrare a elevilor cu cerințe speciale în învățământul de masă.
O altă preocupare permanentă a centrului este colaborarea școală – familie, în acest sens fiind încheiate parteneriate cu instituții din Spania, Danemarca, Anglia, Grecia, Belgia și Turcia în Proiectul Grundtvig “PARTEA – Părinți și profesori în dialog intercultural”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: