Pentru că nu a plătit dările la stat aferente salariilor a doi dintre angajați

Un patron riscă închisoarea

 

Patronul unei firme din Câmpulung Moldovenesc riscă să petreacă ani grei după gratii, pentru că nu a plătit dările la stat aferente salariilor a doi dintre angajați. Cei doi muncitori au lucrat fără forme legale, preț de trei ani, pentru societatea comercială câmpulungeană, care avea ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri.
Ionuț Vartic, șeful Gărzii Financiare (GF) Suceava, ne-a declarat că administratorul firmei a prejudiciat statul cu 126.100 de lei. „În perioada ianuarie 2007 – decembrie 2009, societatea a avut doi angajați fără contract de muncă, iar administratorul nu a plătit contribuțiile aferente salariilor acestora. În perioada 2007 – 2008, cei doi au avut salarii de 1500 de lei pe lună. În anul 2009, salariul net al celor doi angajați a fost de 2400 de lei pe lună”, ne-a declarat Ionuț Vartic.
Șeful Gărzii Financiare ne-a informat că, neplătind dările în contul celor doi angajați, agentul economic a prejudiciat statul cu 93.500 de lei.
Diferența până la prejudiciul de 126.100 de lei se datorează neînregistrării în contabilitate a două tranzacții. „În 2009, societatea a vândut către o firmă din Râmnicu Vâlcea un camion cu semiremorcă la prețul de 16.500 de euro. În ianuarie 2010, firma a vândut către o firmă din Brăila un alt utilaj, în valoare de 12.000 de euro fără TVA. În ambele cazuri au fost întocmite antecontracte de vânzare-cumpărare. Până în prezent, cele două operațiuni nu au fost înregistrate în contabilitate, iar prejudiciul adus bugetului de stat este de 32.600 lei”, ne-a declarat Ionuț Vartic.
Administratorul firmei din Câmpulung Moldovenesc s-a ales cu plângere penală pentru evaziune fiscală și riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor, chiar dacă la începutul acestui an și-a închis firma.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: