Goluri de casă municipale acoperite cu fondul de rulment

 

Fondul de rulment constituit de administrația municipală suceveană, la finele lui 2009, a fost de circa 2 milioane de lei. Suma este purtătoare de dobândă, fiind păstrată într-un cont distinct, deschis la Trezoreria municipiului Suceava.
Consiliul Local a hotărât ieri, în ședință ordinară, că această sumă poate fi utilizată temporar pentru acoperirea unor goluri de casă provenite din decalajele dintre venituri și cheltuieli sau a posibilului deficit bugetar de la finele anului în curs. Din totalul amintit, 1,63 milioane lei re-prezintă încasările din vânzarea spațiilor medicale, această sumă urmând a fi utilizată pentru realizarea unor proiecte de interes public, precum investițiile în unitățile sanitare de pe raza Sucevei și de la cabinetele medicale școlare din finanțarea primăriei.
Fondul de rulment mai poate fi orientat către finanțarea unor investiții din competența autorităților administrației publice locale sau pentru dezvoltarea serviciilor publice locale, în interesul colectivității. Fondul de rulment se constituie pe seama excedentului bugetului local, la încheierea exercițiului bugetar, după efectuarea regularizărilor. Excedentul anual al bugetului local mai poate fi folosit pentru rambursarea eventualelor împrumuturi restante, plata unor dobânzi, comisioane etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: