Câmpulung Moldovenesc

Consilierii cer ca elevii să fie adunați din cârciumi cu Poliția

 

Unii dintre consilierii locali câmpulungeni au cerut imperativ polițiștilor, jandarmilor și polițiștilor comunitari să intervină ferm pentru ca elevii să nu mai piardă vremea la băut prin baruri, în loc să meargă la școală.
Solicitarea a venit ieri, la ședința în plen a legislativului local, după prezentarea raportului de activitate al forțelor de ordine. Aleșii locali nu au avut nimic de comentat despre ordinea publică sau activitatea infracțională, dar au găsit de cuviință să “urecheze” polițiștii pentru că odraslele se dedau la chef în orele de curs. Remarci în acest sens au făcut președinta de ședința, consilier PD-L Cristina Flutur, dar și un consilier independent, preotul Teodor Giosan.
Reprezentanții polițiștilor și jandarmilor au precizat însă că nu pot decât să-i amendeze pe comercianții care vând alcool copiilor, dar nu pot să adune de prin baruri sute de adolescenți zilnic, pentru că până și părinții protestează.
De aceeași părere a fost și consilierul PD-L Cristian Cuciurean, director de școală, care a precizat clar că nici polițiștii și nici școala nu pot lua măsuri cu elevii care lipsesc, pentru că nici măcar regulamentul școlar nu permite sancțiuni dure.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: