„Bucovina în documente și imagini de epocă”

 

Ieri, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în colaborare cu Arhivele Naționale, a fost lansată expoziția intitulată „Bucovina în documente și imagini de epocă; sfârșitul secolului XIX – începutul secolului XX”.
Evenimentul a fost realizat cu scopul de a prezenta publicului imagini și documente de epocă mai puțin cunoscute, înfățișând Bucovina la sfârșitul secolului XIX – începutul secolului XX.
Din multitudinea de documente existente în Arhivele Naționale Suceava, au fost selectate imagini și documente de epocă ce, prin formă și conținut, sunt reprezentative pentru a ilustra aspecte din organizarea edilitară și administrativă a Bucovinei în acest interval de timp: edificii, piețe, parcuri monumente publice și culturale, biserici, cărți poștale. O parte a documentelor expuse înfățișează momente din timpul Primului Război Mondial în Bucovina, precum și momentul Unirii Bucovinei cu România, în 1918. Sunt prezentate și o parte a lucrărilor în acuarelă ale pictorului Franz Xaver Knapp – album cu vederi din Bucovina (realizat în 1857 și publicat la Viena în 1974).
Documentele și imaginile de epocă incluse în expoziție sub formă de fotocopii provin în principal din fondurile Arhivelor Naționale Suceava: Primăria orașului Suceava, Colecția de documente, Colecția de fotografii, Mitropolia Bucovinei și Inspectoratul Cadastral al Bucovinei.
Concepția organizării evenimentului și a catalogului „Bucovina în documente și imagini de epocă” aparține colectivului de arhiviști din cadrul Arhivelor Naționale Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: