Transportul agabaritic de masă lemnoasă dăunează obiectivelor turistice

Autoritățile județene vor să devieze circulația de mare tonaj din preajma Mănăstirii Sucevița

 

Consiliul Județean Suceava va lua măsuri de protejare a drumurilor județene, dar și a obiectivelor turistice și de patrimoniu din preajma acestora, împotriva transporturilor de mare tonaj.
Șeful executivului județean Gheorghe Flutur spune că a avut discuții cu marii transportatori, în special cu cei din domeniul exploatării forestiere și prelucrării masei lemnoase, cerându-le să nu transporte încărcături mai mari decât capacitatea portantă a infrastructurii rutiere județene. Dl Flutur a dat ca exemplu negativ ceea ce se întâmplă pe traseul Palma – Sucevița – Rădăuți, mănăstirea de la Sucevița putând avea suferit de pe urma transportului agabaritic. Președintele CJ subliniază că se va consulta cu conducerile primăriilor de localități cu trafic de mare tonaj, astfel încât circulația autotrenurilor să fie deviată pe rute secundare.
„Acest traseu este foarte aproape de Mănăstirea Sucevița și, împreună cu autoritățile locale, trebuie să găsim soluții de deviere, astfel încât să evităm degradarea obiectivelor turistice din județul Suceava”, a precizat Gheorghe Flutur.
Anul trecut, Direcția de Drumuri și Poduri a Consiliului Județean a eliberat 123 de autorizații speciale de transport și a încheiat 216 procese-verbale de contravenție, pentru 53 dintre ele sancțiunea stabilită fiind amenda. Împotriva a 44 amenzi au fost formulate plângeri în instanță.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: