Pentru 12.000 de elevi și studenți

Abonamente de călătorie de 15 lei

Pentru aceasta de la bugetul local sucevean spre societatea de transport public local TPL vor pleca 1,3 milioane de lei

 

Consilierii locali suceveni au deliberat ieri pe marginea proiectului de hotărâre privind acordarea abonamentului social nominal pentru elevi și studenți. Abonamentul are valoarea de 30 de lei, din care o jumătate este suportată de solicitanți, iar cealaltă jumătate de la bugetul local. Elevii vor beneficia de respectiva facilitate în perioadele 15 martie – 15 iunie și 15 septembrie – 15 decembrie, iar studenții vor primi abonamente subvenționate pentru intervalele 15 martie – 15 iulie și 1 octombrie – 15 decembrie. Pentru perioada 1 – 15 decembrie, tariful abonamentului social nominal fracționat este de 15 lei.
Având în vedere că facilitățile pentru transportul public local sunt suportate de la bugetul local, a fost aprobat și un contract de reglementare a subvențiilor către societatea de transport public local TPL. Hotărârea legislativului municipal survine numărului mare de solicitări de facilități primite la Primăria Suceava, părinții plângându-se că au și câte 2-3 copii cărora nu le pot cumpăra abonamente integrale. Conducerea executivului municipal crede că abonament social nominal vor primi între 10.000 și 12.000 de elevi și studenți, de la buget fiind dată în acest scop suma de 1,3 milioane de lei.
„Împreună cu directorul general de la TPL am făcut niște calcule, în așa fel încât să supraviețuim și noi și cei de la TPL și, la fel, în acest an greu să putem da posibilitatea și elevilor, și studenților să poată circula la o sumă modică de 15 lei pe lună”, subliniat primarul Ion Lungu.
În perioada care vine, vor beneficia de gratuități la transport 28 de veterani de război și văduve de război, 514 persoane persecutate din motive politice, deportați și strămutați, 10 eroi și luptători în Revoluție, 10 cetățeni ai municipiului Suceava, precum și peste 2000 de persoane cu handicap și însoțitori ai acestora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: