Un credit „pentru obiective precise”

Actualmente, gradul de îndatorare al județului este apreciat ca fiind mic > Este vorba despre un împrumut de 7 milioane de lei, utilizat pentru lucrări la drumuri județene și pentru acoperirea unei părți a creditului pentru proiectul județean de utilități

 

Pentru a nu exista restricții privind cofinanțarea proiectelor județene și ale localităților din județ, specialiști ai CJ Suceava, împreună cu reprezentanți ai CEC, analizează o strategie în vederea angajării unui împrumut bancar, urmând ca apoi să fie efectuată o licitație.
Șeful deliberativului județean, Gheorghe Flutur, a precizat ieri că sunt foarte multe domenii pentru care există asigurată finanțare prin programe ale Uniunii Europene, atât în domeniile infrastructurii, în domeniul economic, în domeniul agricol, cât și în domeniile culturii și turismului.
Potrivit președintelui CJ, instituția pe care o conduce intenționează să acceseze fonduri prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova, pentru lucrări de modernizare a drumurilor spre frontieră și de amenajare a punctelor de trecere a frontierei, iar, prin PNDR, mai multe localități din județ vor să acceseze fonduri pentru construcția de drumuri pentru căruțe și tractoare, în vederea scoaterii acestora de pe drumurile europene și naționale. „Creditul va fi făcut pentru obiective precise”, a spus Flutur.
Flutur a mai explicat că, în prezent, gradul de îndatorare a CJ Suceava este mic, având un împrumut de 7 milioane de lei care a fost folosit pentru lucrări la drumuri județene și o parte din creditul angajat pentru proiectul județean de utilități.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: